GS: Криптовалутите и кредитите ще засенчат ръста на САЩ

usa
Финансови дисбаланси, включващи такива при криптовалутите и кредитните пазари, се очаква да засенчат ръста на водещата световна икономика, коментираха анализатори на водещата щатска банка Goldman Sachs Group Inc.
От банката очакват още – четири повишения на лихвите от страна на Фед през следващата година и ускоряване на ръста на щатската икономика до 2.6%. Нивото на безработицата в най-голямата световна икономика се очаква да се понижи до 3.5%.
Финансовата институция обаче, не очаква всичко да върви „по мед и масло“. „Оценките на някои активи, особено на кредитите, са достигнали до високи нива, в исторически план. И докато не виждаме повишение на кредитите до нива, които биха притеснили Фед, налице са сигнали за спекулативно поведение при кредитните инструменти, както и при криповалутния бум“, се казва още в анализа.
Goldman, не е единствената финансова институция, която предупреждава за „червени флагове“ при криптовалутите. Изпълнителният директор на JPMorgan Chase & Co., Джейми Даймън, вече определи биткойна като „измама“. Той заяви, че биткойнът е „високоспекулативен актив“.
Биткойнът, бе определен от ръководителя на японската централна банка Харухико Курода, че е спекулативен инструмент.
Позитивно въздействие, се очаква да се окаже по направление на началното жилищно строителство, което ще продължи да оказва добър ефект върху пазара на труда.
Ръстът на заплащането на щатските работници, се очаква да се ускори и да доведе до повишение и на инфлацията. Последната се очаква да се повиши от текущите си нива при 1.5% и да достигне целените от Фед 2%.
Пазарите се очаква да започнат да залагат по-ускорен ръст на лихвите през следващата година, смятат още от GS. Към момента, са заложени две повишения на лихвите, но с течение на времето, пазарните участници могат да започнат да очакват три такива. А Фед може да ги изненада, дори с още по-агресивни действия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts