Срив при биткойна и другите криптовалути след очаквани нови регулации

Биткойнът, загуби вчера нови 18% от стойността си, понижавайки се до четири седмично дъно, следствие на опасенията на инвеститорите за по-нататъшна регулация на криптовалутата.
Продължават да са налице опасенията, че Южна Корея, ще прибегне до пълна забрана на криптоборсите, а това ще се последва и от останалите водещи световни икономики.
Най-големият конкурент на биткойна и втората най-голяма криптовалута – етериумът, загуби 23% от стойността си в един момент вчера.
С около една трета от пазарната си капитализация, се раздели и рипълът, при това само за ден. Криптовалутата, която поскъпна с над 200 пъти през изминалата година, поевтиня под 1.20 долара.
Най-ниската стойност, достигната от биткойна бе при ниво от 11 191 долара на люксембургската борса Bitstamp. В Ню Йорк, биткойнът се търгуваше на по-високи нива от 12 078, като бяха налице предпоставки за безрисков арбитраж.
В допълнение, продължават спекулациите, за по-нататъшни регулации и ограничения на биткойна в Китай в близко бъдеще. Това допълнително затормози инвеститорите в биткойн.
Рязката обезценка на криптовалутите, дойде да припомни на инвеститорите, че посоката на един пазар не е само една – нагоре.
Налице са спекулации, че правителството на Китай ще забрани напълно на индивидуалните инвеститори да купуват и продават криптовалути.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts