Бъфет: Криптовалутите ще свършат зле

buffet
Уорън Бъфет и неговата дясна ръка – Чарли Мънгър, заявиха, че никога не биха инвестирали в криптовалути.
Инвеститорът милиардер, заяви вчера, че биткойнът и останалите криптовалути, които са изключително популярни в момента, се насочват за спад и ще свършат зле.
„Мога да кажа с почти сигурност, че криптовалутите ще свършат зле”, заяви Бъфет в интервю за финансовото издание CNBC.
Коментарите на Бъфет, бяха подкрепени и от Чарли Мънгър, който описа експлозивния ръст на биткойна, като „балон”. Според Мънгър, инвеститорите са в еуфория в момента, защото цените се движат нагоре и тези активи са „модерни”. „Аз обаче, не се вълнувам”, допълни още Мънгър.
Биткойнът е първата и най-голяма криптовалута – децентрализиран, търгуван дигитален актив. Дали е лоша инвестиция, обаче – това е големия въпрос. Биткойнът обаче, се използва предимно от „сенчестия бизнес”.
Мънгър е отявлен критик на криптовалутите, които отбелязаха съществен ръст в стойностите си през последните няколко месеца. През миналата година, Мънгър заяви, че експлозивното повишение на стойността на криптовалутите е „пълно безумие”.
„Криптовалутите са лоша идея, луда идея, която кара хората да си мислят, че могат да достигнат до богатство по лесния начин”, коментира Мънгър.
Коментарите на Бъфет станаха реалност, след като 87-годишния инвеститор, посочи своите двама наследници – Грегъри Абел, изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Energy и Аджит Джейн.
Критиките на двама от най-известните инвеститори, стават реалност в изключително труден момент за криптовалутите, и сериозен срив в цените им.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts