Срив за щатските индекси вчера



Рекордният старт на годината за щатските индекси, нямаше как да продължи вечно. И това се знаеше от всички пазарни участници. Така че, вчерашните разпродажби на акциите, не бива да учудват особено много инвеститорите. И все пак…
Индексът Dow загуби 360 пункта от стойността си, или 1.4% до ниво от 26 076.89 пункта, а широкият S&P 500 се понижи с 1.1% до 2 822.43 пункта. Това бе най-голямото понижение за широкия индекс от август на миналата година.
На сериозни разпродажби, се радваше и технологичният Nasdaq, поевтинял с 0.9% до 7 402.48 пункта.
Големият печеливш в случая бе индексът на волатилността, който вече е с над 40% над най-ниските си нива от миналия месец.
Дали обаче, сме станали свидетели на корекцията, която всички очакват? Не и според Джейсън Гопферт, анализатор в SunDial Capital. Той отбелязва, че всеки път, когато широкият индекс е приключвал близо до най-ниските си нива в два последователни дни, той се е повишавал през следващия ден. Или казано по друг начин, ако историята се повтаря, то сряда може да се окаже много добър ден за щатските индекси. Или пък не…
Какви бяха причините за вчерашната корекция, в среда на добри резултати от щатските компании? Много и най-разнообразни. От всеобщото мнение, че ръстът от началото на годината е бил прекомерен и твърде бърз, до очакванията за агресивна политика от страна на Фед и смяната на ръководството на резерва, което традиционно води до сътресения, поне в исторически план.
Каквато и причина да си изберете обаче, имайте в предвид, че спада този път, може и да продължи по-дълго време, преди да бързате да купувате щатски акции.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts