Дж. Гъндлах: Щатските индекси на отрицателна територия през 2018

jeffrey-gundlach-doubleline
Всеки от водещите световни борсови индекси е при рекордни нива. С шестото си поредно повишение и нов рекорд, индексът S&P 500 е с най-дългата си печеливша серия от 1964-та година насам.
Инвеститорите ще се фокусират върху икономическите данни за щатската икономике през декември и резултатите на компаниите за четвъртото тримесечие на изминалата година. Първите такива, ще дойдат от компании като Lennar (LEN) и KB Home (KBH).
Според Джефри Гъндлах, един от най-влиятелните анализатори на Уолстрийт, ако 2017-та година, бе годината на позитивни изненади за щатските индекси, то настоящата 2018-та, може да е на негитивните такива за инвеститорите.
Експертът има предупреждение за инвеститорите – през 2018-та година, можем да станем свидетели на негативна доходност за пазарите.
Дори и пазарът да се повиши с 15% от текущите му нива, в крайна сметка, след това е много вероятно, той да загуби почти всичко спечелено и да завърши на отрицателна територия, смята Гъндлах.
По отношение на биткойна, според Гъндлах, много е вероятно да сме станали свидетели на пик за криптовалутата. „Биткойнът за мен е неизвестна. Гледам хора, които се появяват по телевизията и се представят за биткойн експерти и не знам какво точно означава това“, заяви още Гъндлах.
Гъндлах, предупреди инвеститорите да следят за нивото от 2.63% при лихвите по 10-годишните облигации и 3% за тридесет годишните. Преминаването на тези нива, могат да сигнализират края на бичия пазар при облигациите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts