У. МакНаб: Добре е инвеститорите да продадат преди началото на следващия мечи пазар


Изпълнителният директор на една от най-големите финансови институции за управление на средства - Vanguard Group има предупреждение за инвеститорите на финансовите пазари. Уилиям МакНаб, предупреди, че инвеститорите биха искали да намалят тяхната експозиция в акции, преди края на 9-годишното рали.
„Очакваме следващото десетилетие на практика да донесе много скромна доходност за инвеститорите в акции в САЩ, малко по-малко в Европа и още по-малко в Азия”, коментира МакНаб, в телевизионно интервю за Bloomberg Television. „Доходността ще е по-ниска от дългосрочната такава”, допълни още специалистът.
Фондовите пазари, се радваха на изключително представяне през изминалата година, като инвеститорите видяха доходност от 19.4% за широкия индекс S&P 500 през изминалата година. Именно изпреварващата доходност, през последните няколко години обаче, ще са основната причина за забавяне на възвръщаемостта за инвеститорите през следавщите години.
Ръстът през 2017-та, бе подхранен от очакванията за данъчна реформа на Тръмп, доброто развитие на щатската икономика в среда на ниска инфлация.
Силното повишение обаче, накара много специалисти да се опасяват, че повишението на индексите може да е било твърде бързо и твърде много.
МакНаб, чиято фирма управлява средства на стойност близо 5 трилиона долара, заяви че дългосрочните инвеститори, биха могли да се облагодетелстват, като държат балансирани портфейли, или съчетание между акции и облигации.
„Никой не може да прогнозира какво ще се случи през следващите 12 месеца”, допълни още МакНаб. „Казвайки това обаче, съм сигурен, че пазарите ще продължат с възхода си през следващите няколко месеца”.
МакНаб заяви, че ръководената от него компания е добре позиционирана да се възползва от отварянето на китайския пазар към международни инвеститори.
Китайските активи под управление, се очаква да се повишат над пет пъти до 2030-та година, предвид на ускорения ръст на втората най-голяма световна икономика.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts