Сривът при рипъла продължава, криптовалутата вече при 1.60

Резултат с изображение за рипъл
Сривът при рипълът – най-поскъпналата криптовалута през изминалата година, добавила над 200 пъти към стойността си, продължава с пълна сила.
Дигиталната валута, загуби нови над 15% от стойността си и вече се търгува при нива от 1.55 долара. За сравнение само преди около седмица, рипълът се търгуваше при нива от над 3 долара за монета.
Сериозна корекция, се наблюдава и при останалите криптовалути, като изключение от тази тенденция са етериумът и биткойн кешът.
Цената на биткойна, загуби 14% от стойността си в понеделник, като нови над 10% загуби криптовалутата и днес.
Спад през последното денонощие отбелязаха всички 16 криптовалути. Етериумът, регистрира понижение от 12%, преди да възстанови част от загубите си.
Една от причината за масираните разпродажби при криптовалутите се сочи да е – планираната регулация на дигиталните валути в Южна Корея.
Сред най-големите предимства, но и недостатъци на криптовалутите, е факта че те от една страна не зависят от правителствата, но от друга страна, могат да бъдат засегнати от тяхната регулация.
Смята се, че криптовалутите се използват масово от криминално проявените лица за „пране на пари”. И именно превенцията на тази дейност, е една от основните причини, за опити за регулиране на пазара.
През миналия месец, правителството на Южна Корея заяви, че ще завиши контрола и мониторинга на криптовалутите, дори и ще прибегне към спиране на криптоборси, ако това се наложи.
В понеделник, официални преднставители на Южна Корея, инспектираха шест водещи банки, преглеждайки предприетите от тях мерки за превенция на „прането на пари”. Това до голяма степен изплаши пазарите на криптовалути и инвеститорите на тях.
Биткойнът също може да се обвинява за спада на криптовалутите. Той е с пазарна капитализация от 35% от общата и в тази насока загубите му се отразяват негативно на целия пазар.
Инвеститорите все още гледат на биткойна по-скоро като на инвестиция, отколкото като на актуална валута в наши дни.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts