Д. Гартман: Биткойнът ще се срине под 5 000 долара

Явно нищо не може да убеди Денис Гартман, да промени негативните си възгледи за биткойна, дори въпреки поскъпването на криптовалутата с 1 400% през тази година. В Четвъртък, в интервю за изданието CNBC, Гартман отправи една много негативна прогноза за биткойна.
„Много съм мечи настроен по отношение на биткойна. Смятам, че това е една от най-глупавите идеи, които съм виждал от много дълго време насам. В сравнение с блокчейн технологията, манията по лалетата в Холандия, е изглеждала като спокоен пазар“, коментира Гартман, използвайки популярната аналогия между биткойна и „балона при лалетата“ в Холандия преди 400 години.
След като достигнаха забележителни върхове, цените на лалетата поевтиняха рязко впоследствие. Този феномен, се превърна в последствие като първия аналог за „балон на финансовите пазари“.
Последваха подобни балони през 90-те години, сред технологичните компании, както и при пазара на имотите през 2008-ма година, припомня още Гартман.
Според Гартман, сривът при биткойна, не само ще „опари“ всички инвеститори в криптовалутата, но също така ще доведе до „златна треска“.
„Когато биткойнът падне, а това ще се случи, той ще се търгува под 5 000 долара. Това ще се случи, независимо дали ще е през следващата седмица, следващата година, или следващите шест месеца. И тогава, смятам, че всичките маржин средства, които се прехвърлиха към биткойна от златото, ще се върнат от биткойна към златото отново“, прогнозира още Гартман.
Биткойнът поевтиня с 6% през тази седмица, следствие на спекулациите, че Южна Корея, ще е поредната страна, която ще повиши регулацията при криптовалутите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts