Биткойнът пада с 12%, връща се под 10 000 долара


Разпродажбите на световните финансови пазари, се прехвърлиха и при биткойна и компания. Най-голямата и популярна криптовалута, загуби 12% от стойността си до ниво от 9 800 долара тази сутрин. Така, биткойнът отново се върна под психологическата граница от 10 000 долара, за тест на дъното си при 9 300 долара.
Все повече, стават скептиците и техническите анализатори, които предупреждават, че поевтиняването на биткойна може да продължи с пълна сила, ако дъното му при 9 300 долара бъде преодоляно.
Разбира се, не липсват и такива, които смятат, че настоящите нива на биткойна са подходящи за покупка на криптовалутата, при потенциално поскъпване за тест на върха от близо 19 500 долара.
Разпродажбите при биткойна, се прехвърлиха и при останалите криптовалути. Спад отбелязаха още криптовалутите като етериум, рипъл и лайткойн.
Рипълът, отново се върна към психологическата граница от 1 долар, като рано тази сутрин се разменя при нива от 1.06 долара.
Етериумът, загуби близо 10% от стойността си, за де се разменя при нива от 1 055 долара. Той обаче, е загубил от върха си едва около 20%, на фона на обезценката на биткойна с над 50%.
Най-губещ, сред основните валути е рипълът, който поевтиня с над 70% от рекордните си стойности в края на миналата година.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts