Биткойнът заличи цялата си загуба след коментарите на Даймън

На пазарите важи правилото – говоренето е евтино, действията са скъпи. Това за пореден път бе доказано при биткойна. Помните ли изказването на Джейми Даймън, че биткойнът е балон? Дали единствено то, предизвика корекция при най-голямата криптовалута, никой не може да каже...
Факт е обаче, че спадът на биткойна се ускори след коментарите на влиятелния банкер. Друг факт е, че биткойнът заличи цялото си понижение след направените коментари, поскъпвайки до нивата си от преди това.
Всъщност, биткойнът се повиши вчера, моментно до нива над 4 300 долара, а все повече пазарни наблюдатели започнаха да изразяват мнение, че най-вероятно ще станем свидетели на тест на върха от 5 000 долара.
Биткойнът вече е с 2% над най-ниската стойност в деня, в който Даймън направи своите популярни коментари.
А поскъпването, сочи лудата волатилност, която е налице при криптовалутите и за пореден път доказа факта, че те не са подходящи за всякакъв тип инвеститори.
От началото на годината, биткойнът поскъпна с 331%, което е нечувано изменение за която и да е валута. Именно голямата волатилност на криптавулата, кара много банкери да коментират за нея, че тя не бива де се приема от инвеститорите за валута, а по-скоро – като чисто спекулативен инструмент.
Ситуацията при биткойна, може да стане дори още по-волатилна, предвид на коментарите идващи от някои членове на инвестиционната общност, че можем да станем свидетели на нова „трудна вилица“ при криптовалутата, след появата на биткойн кеша през август.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Умните пари скоро ще се диверсифицират в печалби на алткойните

Разлика между предприемач и мениджър

SIX has licensed the SARON index (Swiss Average Rate Overnight) to EUREX as underlying for Futures contracts